Обществени поръчки  за ремонти и строителство на обща стойност около

...
Обществени поръчки  за ремонти и строителство на обща стойност около
Коментари Харесай

Строежи за 10 млн. лева готвят в Централен

Обществени поръчки  за поправки и строителство на обща стойност към 10 млн. лева  приготвят в „ Централен “. Бизнесът да се стяга за конкуренция с положителни предложения, прикани кметът на региона Георги Стаменов.

Предстои напълно скоро да бъде разгласен търг за преустройството на общинския дял в някогашния Детмаг „ Снежанка “ в художествена изложба, за която от общинския бюджет са заделени един милион лв.. Проектът за галерията е подготвен и строителното позволение е влезнало в действие.  Изложбената зала с повърхност близо 1000 кв. метра би трябвало да е приключена за Европейска столица на културата. 

Изпълнител се търси за два огромни паркинга, които костват 360 000 лв.. Единият ще се построява на бул. „ Шести септември “ до пл. „ Шахбазян “ и ще се употребява за туристически рейсове. Другият ще обслужва жилищните блокове  сред някогашния РУМ „ Евмолпия “ и СУ „ П. Хилендарски “. Сега живеещите в тази зона стопират в калта, а след ремонта ще се оформят минимум 50 места.

Администрацията интензивно работи и  по плана за благоустрояване на Бунарджика, сподели Стаменов. Очаква се НИНКН да даде картбланш, след което ще бъде оповестена поръчка за един милион лв.. Парите са  планувани за  ремонт на пешеходните алеи, осветлението, подсилване на подпорните стени, възобновяване на акведуктите.

За реконструкцията на Дондукова градина е квалифициран капиталов план и следва да бъде издадено строително позволение. За парка, разгласен за монумент на градинското изкуство, няма обезпечено финансиране за тази година и това изискване ще бъде посочено в поръчката. Ще желаеме пари при актуализацията на бюджета, не губи кураж Георги Стаменов. Реконструкцията ще коства над 3 млн. лв.. По план старите фонтани на основната алея се отстраняват и се прави нов на мястото на настоящия цветарник. 

В администрацията  възнамеряват  още тази година, през септември, да започва строителството на  ДГ „ Каменица “ на ул. „ Богомил “. Новата постройка ще коства 3,5 млн. лв.. Сред строителните обекти е и ул. „ Балкан “, която е в трагично положение и на нея почти  няма настилка. Кварталната улица ще бъде главно реновирана с замяна на тръбопровод, канализация и осветяване. Реконструкцията струва  320 000 лв.. Още 170 000 лв. са планувани за ремонт на пътните настилки и тротоари.

Проектите, тръжните процедури, съгласуването и подготовката на документите лишават доста време и зад тях стоят огромни старания на екипа, акцентира Стаменов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР